14 Eylül 2009 Pazartesi

Evlerde Yangın ve Kasalar

Yangın Kasası ve Ev Yangınları
OTURMA ODASI YANGIN KOLTUK YANIYOR

Evlerde yangın genellikle mobilya elyafının alev almasıyla hızlanmaktadır.

Evinizdeki oturma odası potansiyel yangın tehlikesi ile dolu olabilir. Sadece aşağıdaki basit adımları izleyerek muhtemel bir yangın tehlikesini bertaraf edebilirsiniz.Bu işlemler bir kaç dakika sürebilir.Sakince bu önlemleri uygulayın ve bir oturma odasınızda bir yangın çıkma riskini en aza indirin. yangın kaçının.

Yangın Önleme Talimatları
İhtiyacını olan ekipman:

* Karbon Monoksit Dedektörü
* Şömine Ekranları
* Duman Dedektörleri
* Yanmaz Kasalar
* Yangın Söndürücüler
* Kombinasyonu Duman / Dedektörleri karbon monoksit bağlantı ve uyarı sistemlerine bağlantıları.

1.Adım
Oturma odasındaki tüm elektrik tellerini ve kablolarını kontrol edin. Elektrik saatleri de dahil olmak üzere tüm elektrikli ev aletleri sicimler, televizyon, Stereo sistemler ve lambalar periyodik onlar yıpranırlar. Sağlam ve güvenli olduklarından emin olmak için tekrar kontrol etmekte yarar vardır
2. Adım
Uzatma kablosu kullanmaktan kaçının, zemin kabloları, harici ekleme kabloları yerine dahili birleşme kutularını kullanın. Eğer elektrik akımlarında bir dalgalanma ya da cihaz, fiş, ya da kablolarda kısa devreolursa güç kapanmalıdır.

3.Adım
Ne kadar gerekli bir cihaz olursa olsun, kırık veya hasar görmüş bir elektrikli ev aletini kullanmayın, bilinçsiz kullanıma mahal vermemek için mutlaka atın, evinizde bulundurmayın.ü
4.Adım
Kibrit ve çakmakları çocukların ulaşabileceği yerlerden uzak tuttuğunuzdan emin olun. Yüksek yerler koyduğunuzda onların minik elleri onlara erişemez.
5. Adım
Oturma odasında mum kullanmaktan kaçının. Eğer, kullanmakta ısrarcı ve çaresiz iseniz kullanırken güvenli olduklarından, odadan çıkarken sönmüş olduklarından emin olun.
6.Adım
Uzun perdelerin ve mobilyaların herhangi bir ısıtıcı cihaz ile irtibatta olmadığından emin olun.
7.Adım
Şömineniz sağlam bir ekran ile ortamdan ayrılmış olmalı.
8.Adım
Şömineniz temizlenmişmi, son temizlik ne zaman yapılmış ? hatırlayın. Eğer bir yılı geçmiş ise baca içleri dahil tekrar kontrol edin.
9.Adım
Şömine yakınlarında asla yanıcı madde depolayan bir cisim bulundurmayın.
Yangın Güvenliği üzerine ipuçları ve uyarılar
*Duman dedektörlerinizi düzenli olarak kontrol edin.
*Çocuklarınıza ve ev sakinlerine yangın önlemlerinin hakkında biligi verin.

*Odada sigar içildikten sonra, tüm kanepe ve sandalyelerin üzerlerini, minder aralıklarını kontrol edin. Sıcak sigara izmaritleri minderler ve kumaşları uzun sürede tutuşturarak yangına neden olabiliyor.

yangin_kasasi_fire
Her türlü önlemi almanıza rağmen yine de, yangın kasası kullanımı evlerde çıkan yangılardan, değerli eşyalarınızın zararsız kurtulması için hemen hemen tek çözümdür. Yangına dayanıklı bir çelik ev kasası en azından çok değerli, küçük hacimli eşyalarınızın ömür boyu sizinle kalmasının garantisi olacaktır.

Ev Kasası

Temizlik görevlileri ve çelik kasa
Her geçen gün hızla ilerleyen ve akıl almayacak farklı yöntemler kullanılarak yapılan hırsızlık, soygun ve gaspçıların sayısı artmakta. Bu artışa paralel, çelik kasa teknolojisi de gelişmekte, kolay kullanılan, günümüz şartlarına uygun çok yer kaplamayan monte edilebilir, elektronik şifreli, tam otomatik, birkaç saniyede açıp kapayabileceğimiz, bir çekmece gibi kullanabileceğimiz çelik kasalar üretilmektedir. Evde kasa ihtiyacınızı karşılayacak ev kasası çözümleri çeşitli fiyat ve özelliklerle karşımıza çıkmaktadır.

Birçok güvenlik problemini bizler de, her an bizim başımıza gelebilir mi diye düşünmekteyiz ve bu tür olaylara karşı bir çoğumuz farklı önlemler almakta, ya da aldığımızı sanmaktayız. Çelik kasa kullanma bilinci toplum geliştikçe, tek güvenlik probleminin filmlerdeki maske takmış bir hırsız olmadığı anlaşıldıkça artmaktadır. Ancak bir çoğumuz hala hiç çelik kasa kullanmamakta.. Peki, evimizde ne tür güvenlik problemleri, hırsızlıklar yaşarız. Evde çalışanlar tarafından yapılan hırsızlıklar, başımıza gelene kadar, aklımıza gelir mi?. Ev kasası veya evde kasa kullanımı henüz çoğumuzun günlük alışkanlıkları arasında değildir.

Akıllara durgunluk veren bu tür hırsızlık olaylarından bahsedersek; Zamanın gerekliliğinden ve hayat şartlarından dolayı artık evlerde çalışan sayısının artmakta olduğu bu dönemde, evimize yeterince vakit ayıramadığımız için hiçbir şekilde geçmişiyle ilgili bilgiye sahip olmadığımız, olamadığımız insanlarla aynı çatıyı paylaşmak zorunda kalıyoruz. Bunun sonucunda, bu mecburiyetimiz zaman zaman suistimal ediliyor, zarar görüyoruz. Aynı evi hatta aynı masayı paylaştığımız çalışanlarımız tarafından kandırılmak ya da onları kandıranlar tarafından soyulmak! Bizler evimiz çalışanlarımıza emanet ettiğimizde, temizlikçi, yardımcı, hizmetli, çocuk bakıcısı vs) sahte kimlikler ve sahte mesleklerle evimizi soymak isteyen dolandırıcılar ve hırsızlar, akla gelmeyecek yöntemlerle ciddi kayıplara sebep vermekteler. En çok karşılaşılanlar, dolandırıcılık, yankesicilik, falcılık, kapkaç, gibi bilinen hırsızlık çeşitlerinin yanı sıra hızlarına yetişemediğimiz hayalini dahi kuramadığımız farklı teknikler kullanarak evimize girmek isteyen hırsızlık çeşitleridir.

Örneğin sizin bilginiz dışında ve siz evinizde değilken herhangi bir mazaretten üreterek (sahte kimlikle ev araması yapmak isteyen polis kıyafeti ile gelen hırsızlar, yapılan kısa bir gözlem sonrasında aynı apartmanda yeni taşındıklarını söyleyen sahte komşular ve evimizde çalışan yabancı uyruklu çalışanların vize kontrolü için geldiklerini belirterek, telefon elektrik doğalgaz şirketinden kontrol için geldiklerini söyleyerek siz yokken evinize girip çalışanı zor durumda bırakarak yapılan hırsızlıklar, en çok karşılaşılan hırsızlılardır. İyi bir çelik kasa bulunmayan evlerde, bu tür dolandırıcılık ve hırsızlıklarda, elimizdeki her şeyi kaybetme riskini taşımaktayız. İstatistiklerde çok karşılaşılan bu durumlardan kurtulmanın yolu, elbetteki evde yardımcı çalışan bulundurmamak değildir. En güvenli yol, çalışanı da sorumluluktan kurtarmak için, para, nakit, mücevher, takı, pasaport, tapu, değerli evrak ve bilgisayar vs gibi değerli eşyamızı iyi seçilmiş, uzman ekipler tarafından monte edilmiş iyi bir çelik kasa kullanmaktır. Ev kasaları dünyada gelişmiş ülkelerede yaygın olarak kullanılmaktadır.

İyi bir çelik kasa kullanılmayan bir evde, çalışanlar tarafından da suistimale uğramamız elbette ki mümkündür ve çok sık karşılaşılır. Günümüzde, yanımızda çalışan bakıcı, temizlikçi gibi hizmet veren personel, artık çoğu zaman annemizin, kayınvalidemizin, eş dostumuzun yıllardır tanığı insanlar olmuyor. Hatta hiç tanımadığımız ajanslardan, işçi bulma kurumlarından bize gönderilen çalışanlara evimizi teslim etmek zorunda kalıyor ve onlara mecbur güvenmek zorunda kalıyoruz. Peki, tüm değerlerimizin sorumluluğunu tanımadığımız yabancı biriyle paylaşmak ne kadar doğru. Çalışanımıza neden o kadar güvenmek zorunda kalalım? Sağa sola sokuşturup gizlediğimizi sandığımız takıları, çekmecenin derinliklerinde koruduğumuzu düşündüğümüz nakit paramız, ortalıktaki fotoğraf makinemiz, laptop bilgisayarımız, silahımız, etejerdeki küpelerimiz, tapularımız pasaportumuz, vs, sizce çalışanlarımız tarafından bilinmiyor mu? Başlangıçta kötü niyetli olmasalar bile, bunları çelik kasaya koymak yerine, dışarıda bıraktığımızda, belki şimdiye kadar yapmadıkları, yapmak istemedikleri suça biraz da biz teşvik etmiş olmuyor muyuz? Zayıf anlarında, hiç yapmaz dediğimiz insanların neler yapabildiğini bir düşünün.? İstatistikler, ev hırsızlıklarının %40’nın, evde çalışan 3. sahıslar tarafından yapıldığını ortaya koymaktadır. Ve en çok kullanılan söz, “Ondan böyle bir şey beklemiyorduk, nasıl böyle bir şey yapar” olmaktadır.

Tüm değerli eşyalarınızın çalınmasının yanında, sıklıkla küçük hırsızlıklarla da karşılaşılmaktadır. Evinizden ufak tefek de olsa, birkaç değerli eşyanız kaybolduğunda ne düşünürsünüz. Belki yanınızda çalışan kişiler fark etmeyeceğiniz şekilde uzun süredir bu hırsızlıkları devam ettiriyordur. Ya da belki de, siz biryerlerde unuttunuz, koyduğunuz yeri hatırlamıyorsunuz. BU durumda bazen yanımızda çalışanlardan şüphelenir, daha kötüsü de bazen, evimize son gelen kişileri, eş dostu, komşu çocuklarını, çocuklarımızın arkadaşlarını, ya da kombimizi bakım yaptırdığımız ustayı gözümüzün önünden geçirir, acaba? Diye sormadan edemeyiz. BU kişileri suçlayamayacağımız gibi, artık onlara eskisi kadar güvenemeyiz de.. Ama ya onlar yapmadıysa? Çelik kasa kullanıyor olsaydınız, hırsızlık yanında, en azından her şeyiniz derli toplu elinizin altında duracak, hiçbir şeyi kaybedip unutmayacak, ve kimseyi de suçlamak zorunda kalmayacaktınız.

Çalışanlarımıza ne kadar az güvenmek zorunda kalırsak, bizler de onlar da o kadar rahat ve huzurlu olur. Siz her şeyinizi iyi bir çelik kasa ile güvenceye alın, siz de huzurlu olun, çalışanınız da sorumluluktan kurtulsun. Bu önemli güvenlik probleminin çözümü bu kadar basit aslında..

İyi bir çelik kasa, sadece camdan eve girecek hırsıza karşı korunmak için gerekli değildir. İşyerlerindeki çelik para kasaları yerlerini yüksek güvenlikli data kasalarına, evlerdeki kilitli çekmeceler yerlerini ev kasalarına bırakmışlardır. Gelişmiş ülkelerde artık çocuk odalarında bile, ev kasaları bulunmaktadır. Herkesin saklayacak bir şeyleri vardır!

Bu yazıyla ilgili diğer yazılar :
Evlerde neden çelik kasa kullanılmalıdır ?
ofislerde neden çelik kasa kullanılmalıdır ?
Evde kasa kullanımı hakkında öneriler.
Elektronik ve mekanik çelik para kasası arasında farklar.
Çocuklar ve evde çelik kasa..
Temizlikciler ve çelik kasa…
Yatak odanızda çelik kasa olursa rahat uyursunuz ..
Dünyada çelik kasa kullanımı ..
Krizde kasa satışları arttı. özellikle avrupa ‘da.
Güvenlik sektörü nereye gidiyor ..
Bankalardan kasa kiralamak ve kiralık kasa hizmetleri.
Çelik kasa fiyatları ve teknik özellikleri.


Ev Kasaları Kullanımı

güvenlikGerek ofisinizde gerek evinizde kişisel eşyalarınızı nerelerde saklarsınız ?. Hiç mi kendinize özgü bir eşyanız yok ?. Çocuklarınızın, misafirlerinizin ve mekanınıza izinsiz girebilecek diğer kimselerin görmesini, ulaşmasını ve alıp gitmesini istemediğiniz hiç mi değerli size özel birşeyler yok ?

elektronik şifreli tam otomatik ev kasasıElbetteki vardır… Ancak bu tür eşyalarımıza çoğu zaman gerekli ilgi ve özeni göstermeyiz. Kaybettiğimiz veya yokluğunu hissettiğimiz zaman aklımıza gelir, hemen ulaşamazsak üzülürüz.
Maddi olarak çok değerli olmaları gerekmez. Çocukluğumuzdan kalan bir resim, ilkokulda yazdığımız bir şiir, eski aşklardan gelen bir mektup veya ilk istifa dilekçeniz vs… Başkalarından saklayamama korkusu bu tür hatıraların çoğunun imha edilmesine neden olmuştur. Kilitli bir çekmece veya evden eve taşınırken karşınıza çıkan bir kapalı çanta vardır belki ama onun da içindekiler hiçbir zaman tamamen size özel olamaz.
Oysa bir çelik kasa alışkanlığınız olsa, çocukluğunuzda odanızda, evlendiğinizde veya işyeri açtığınızda elinizin altında, kolay kullanılır, kolay ulaşılır bir gizli köşeniz olsa fena mı olur ?.
Günümüzde artık çelik kasa modelleri bu tür kullanıma yönelik olarak imal edilmektedir. Teknolojik olmalarının yanı sıra dekoratif ve şirin görünümlü, kolay taşınabilir ve sağlam, bir o kadar da güvenli olarak hizmetimize sunulmaktadırlar.
Montaj yapılarak kullanılan günümüz çelik ev kasaları bir mekandan başka bir mekana taşındığınızda küçük bir televizyon ünitesinden daha kolay taşınabilmektedirler. Demonte vaziyette nakliyeleri çok kolay, ancak nakledildikten sonra sabitlendikleri yerlerde çok güvenli ve sağlam olmaktadırlar.
yatak odası dolap kasasıKilitli çekmeceler ve küçük sandıklar günümüzde yerlerini bu tür küçük hacimli, kişisel kullanıma yönelik, pratik çelik ev kasaları ve ofis kasalarına bırakmışlardır.
Ev ve işyerlerinde her bireyin bu tür bir kasa kullanması hem mekana bir rahatlık hem de ortama bir özgüven vermektedir.
Özel ortamlarda saklanması gereken digital depolama üniteleri ayrı bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hatıra resim, video veya ses kayıtlarının uzun süreli güvenli bir şekilde saklanması için imal edilen çelik data saklama kasaları yangın, deprem, su baskını vs. gibi doğal afetlerin yanında hırsızlık ve izinsiz kullınımının da önüne geçmektedirler.
Bu tür yangına dayanıklı çelik data kasa ürünleri hakkında başka bir makalede ayrıntılı bilgi vermeye çalışacağız. Yangına dayanıklı kasa sektörü ülkemizde yeni tanınmaya başlayan bir sektördür.
Evinizde yatak odası dolabınızda duvara monte ettireceğiniz bir elektronik şifreli çelik kasa sizin ve eşinizin değerli mücevher, pasaport, zihnet, tapu, sigorta poliçesi ve biraz da nakit paranızın güven altına alınmasına dolayısıyla sizin daha rahat uyumanıza neden olacaktır.
Çocuklarınızın kullanacağı şifreli bir çelik kasa onların kendine özgü eşyalarını saklamalarına, koruma ve mal değeri bilme sezilerini güçlendirmeye, özgüvenlerini arttırmaya fayda sağlayacaktır.
Ev kasası kullanımı arttıkça, kaybolan eşyalarınızın sayısı azalacak özellikle çok yüksek maddi değeri olanlar ömür boyu sizinle kalma yolunda emin ellerle yürüyecektir.
Bilinçli tedarik edilecek küçük bir otel kasası veya elektronik şifreli yanmaz kasa içinizi yeterince rahatlatacaktır.

Hiç yorum yok: