24 Aralık 2007 Pazartesi

Kişisel Güvenlik Duvarları

Kişisel Güvenlik Duvarı :
Kişisel güvenlik duvarı, bir internet güvenlik yazılımının en önemli koruma öğelerinden birisidir. Bilgisayar sisteminizin tüm dış bağlantılarını konrol ederek dış bağlantılardan gelebilecek istenmeyen ve zararlı erişimlere karşı korur.Bu bağlantılar internet, lokal ağ veya kablosuz bağlantılar olabilir. Tüm bu erişim yöntemlerinde gerekli gördüğünüz yetkilendirmeyi veya yasaklamayı güvenlik duvarı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Bunu yaparken belirli profiller kullanır, bu sayede farklı ağ ortamlarına girdiğinizde erişiminizin devamlılığını sağlar ve tüm bu profil geçişlerini otomatik olarak yapar.Kişisel güvenlik duvarı ayarları ile bazı uygulamaların internet çıkışını engelleyebilir, özel olarak port adı verilen bilgisayar sistemimizin kapılarını açıp/kapatabilirsiniz. Gerekli olmadığını düşündüğünüz programların dışarıya erişimni engeller. Sisteminize sinsice girmiş olan Trojanların dış bağlantısı bu şeklide kesilerek bilgisayarınıza zararlı kod girişi engellenmiş olur.


Ayrıca kimi zararlı yazılımlar Windows XP'nin içerdiği Güvenlik Duvarını aşarak devre dışı bırakabiliyor veya kendi kullanacağı şekilde kaynak ayarlayabiliyorken PcCillin buna izin vermez.


Ayrıca yazılıma genel bir şifre verilerek her türlü ayar değişikliği, devredışı bırakma, devreye alma, gibi tüm değişikliklerin yapılması denense dahi mümkün olmayacaktır.


Trend PcCillin üstün algılama yeteneği sayesinde çoğu geleneksel programın tüm erişimleri bloke etmesi ve erişim isteyen her programı her defasında ayrı ayrı yetkilendirme ile kullanıcıyı meşgul etmez. Yetkilendirmeyi tamamen kullanıcıya yüklemez. Kullanıcıya sadece internete erişmek isteyen programları sorar yetkilendirilmiş programlar için her defasında aynı şekilde yetkilendirme uyarısı vermez. Size her programın hangi modülleri olduğu, vb. teknik bilgi öğrenmeye zorlamaz. Ödediğiniz ücretin karşılığını almanızı sağlar.


Aynı zamanda güvenlik duvarı Hacker' ları ve MYDOOM, BLASTER, SASSER gibi network virüslerini ağınıza girmeden engeller. Tehlike tespit edildiğinde, ağ ile tüm bağlantıyı kapatır ve virüsün yayılmasını engeller.


Yeni bir tehlike bulunduğunda TREND MICRO’ nun Network virüs acil durum merkezi sizi önceden uyararak virüsün ağınıza girmesini engeller.

McAfee anti-intrusion yazılımlarında 'yeni nesil' olarak tanımladıkları kişisel güvenlik duvarlarının (MPF) yenisini duyurdu. Güvenlik duvarının savunması, gelişmiş saldırı tespit ile ve saldırganlar hakkında coğrafik bilgi sağlayan grafik arabirimli iz sürme aracı ile daha da arttırılmış. Saldırganlar hakkında elde edilen bilgiler hack ve saldırgan ağ aktivitelerini izleyen geniş veritabanına sahip hackerwatch.org ile entegre ediliyor.
Gelişmiş saldırı tespit özelliği müşterilerin güvenlik duvarlarını geçmeye çalışan trafiği analiz edebilmeleri için gerekli olan tüm bilgileri sağlıyor. Ayrıca sadırıların sıklığı ve tiplerinin listesini görmek de mümkün. Çoğu güvenlik duvarı gibi McAfee`nin ürünüde dışarı çıkan trafiği Truva veya benzeri kötü amaçlı kodlara karşı koruma sağlamak için filtreliyor.

Grafik iz sürme aracındaki dünya haritasında saldırganın bilgisayarına doğru tüm bağlantı noktaları gösteriliyor. McAfee bu özelliğin cracker, hacker ve truva atı uygulamaları yazanlara bir baskı kuracağını umuyor.

Yazının orjinalini/tamamını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
http://www.betanews.com/article.php3?sid=1005600260

Hiç yorum yok: