10 Nisan 2008 Perşembe

Data Kasası Sertifikaları

Dünyada Kullanılan Sertifikalardan Bazıları

Gerçek bir data kasası Avrupa Birliği Normlarına ( EN) uygun ve sertifikalı olmalıdır. Yangına karşı dayanıklılık mutlaka sertifikalandırılmalıdır. Data kasalarında aşağıdaki sertifikalar geçerlidir. En üst güvenlik garanti eden Sertifikalar hakkında en temel bilgiler aşağıdadır, ayrıntılı teknik bilgiler ayrıca yayınlanacaktır.


EN-1047 120 DIS

ESBC (European Certification Board - Security Systems) tarafından verilir ve Avrupa Normalarını kapsar. EN-1047 standardı da kendi içinde ayrılır. En üst güvenlik, EN-1047 120 DIS standardıdır. En kaba anlatımla 120 DIS, en az 1090oC derece sıcaklıkta 120 dakika ısı testi, iç sıcaklık verilerin bozulma sıcaklığı 35oC dereceyi geçmediğini belgeler. Bu kuruluş tarafından sertifikalandırılan ürünler ECB.S mark ile markalanır.

NT Fire 017 120 Diskette:


SP (Swedish National Testing and Research Institute) tarafından verilir ve Avrupa Normlarını kapsar. NT Fire 017 standardı da kendi içinde ayrılır. En üst güvenlik, NT Fire 017 120 diskette sertifikasıdır. En kaba anlatımla NT Fire 017 120 Diskette, en az 1090oC derece sıcaklıkta 120 dakika ısı testinde, iç sıcaklığın verilerin bozulma sıcaklığı 35oC dereceyi geçmediğini belgeler. Bu kuruluş tarafından sertifikalandırılan ürünler P mark ile markalanır

UL (Underwriters Laboratories Inc.)

ABD Sertifikasyon kuruluşudur ve UL sertifikaları ECB.S ya da SP sertifikaları ile aynı standartları taşır. O yüzden Avrupa Birliğinde EN sertifikaları, ABD de UL sertifikaları kullanılır ve eş değerdir) . Avrupa’da ayrıca UL sertifikalarına gerek yoktur, bu yüzden sertifika kodları ayrıca ayrıntlı olarak ele alınmamıştır.

Hiç yorum yok: